Populārākie kafijas dzeršanas paradumi

kafijas kapsulasIkvienā pasaules valstī ir savi unikālie kafijas baudīšanas paradumi, kas savā starpā atšķiras un citiem pat var šķist dīvaini. Kādam patīk šķīstošā kafija, cits izvēlas kafijas kapsulas, bet vēl kāds – malto kafiju. Iepazīsimies ar to, kā kafiju bauda dažādās pasaules vietās.

Austrālijā iecienīta vienkārša, balta kafija

To pagatavo, pievienojot uzkarsētam pienam nelielu daudzumu stipra espresso. Ņemot vērā šo paradumu, daudzi slavenie “Starbucks” bija spiesti beigt savu darbību, jo nebija pieprasījuma pēc citiem kafijas veidiem.

Baristas Japānā ir rokzvaigžņu statusā

Baristu sacensības ir pazīstamas visā pasaulē, taču Japānā šo meistaru lielākais “ierocis” ir sifons kafijas pagatavošanai, kuru ap 1600. gadu izgudroja Dānijā un atveda uz Japānu. Šo piederumu iespējams redzēt smalkās kafejnīcās, taču Japānā tā izmantošana ir kļuvusi par mākslas izpausmes veidu.

Norvēģiem patīk vieglums

Ja, piemēram, amerikāņi mēdz izvēlēties izteikta grauzdējuma kafijas pupiņas, tad norvēģi dod priekšroku maigākam grauzdējumam, kas izceļ unikālās garšas dažādu veidu pupiņās. Vārds “grauzdēts” viņiem lielākoties tiek izmantots negatīvā formā.

Indijā bauda cigoriņu kafiju

Cigoriņi pie mums ir labi zināmi, un arī to kafiju iespējams iegādāties Latvijā. Kā izrādās, šis kafijas veids ir populārākais visā Indijā. Cigoriņu kafiju gatavo pilienu aparātā, laižot to caur filtru. Nepieciešams diezgan ilgs laiks, kamēr kafija ir gatava baudīšanai.

Vairums kolumbiešu dzer melnu kafiju ar nosaukumu “tinto”

No Kolumbijas nāk liela daļa pasaulē labāko kafijas pupiņu, taču paši kolumbieši iecienījuši melnu kafiju, ko sauc par “tinto”. Nereti tā ir zemas kvalitātes, gatavota no šķīstošās kafijas pulvera, un to iespējams iegādāties termosos uz ielas par pāris peso.

Par laimi, pēdējo gadu laikā kafijas baudīšanas paradumi Kolumbijā ir uzlabojušies un arvien vairāk cilvēku sāk dzert augstākas kvalitātes kafijas dzērienus, kurus ražo viņu pašu valstī.

Dāņiem ir pasaulē ievērojamākā atkarība no kafijas

Saskaņā ar statistiku dāņi dienas laikā patērē 2,4 krūzītes kafijas. Tas ir teju divas reizes vairāk nekā Somijā un trīs reizes vairāk nekā Amerikā. Pēdējā laikā arvien vairāk dāņu sākuši izmantot kafijas maisiņus.

Itāļi nedzer cappuccino pēcpusdienā

Šis kafijas dzēriens cēlies no Itālijas, un to uzskata par lielisku brokastu piedevu, taču Tu nekad neredzēsi, ka itālis dzertu cappuccino vai kādu citu kafijas veidu ar pienu pēc pusdienlaika, jo tas tiek uzskatīts par kaitīgu vielmaiņai.

Brazīļi brūvē kafiju cukurūdenī

Brazīlija pazīstama kā lielākā kafijas ražotāja pasaulē un arī kā otrā lielākā kafijas patērētāju valsts. No šejienes arī nācis interesants kafijas pagatavošanas veids – cafezinho. Ūdeni sajauc ar cukuru un pēc tam uzvāra, pievienojot kafijai, kā rezultātā dzēriens ir ļoti salds.